SETMANA SANTA A TGN

Els tarragonins sĺaboquen en les visites guiades als passos i misteris de la pro
SETMANA SANTA A TGN Els tarragonins s’aboquen en les visites guiades als passos i misteris de la processó del Sant Enterrament.
La iniciativa, que s’ha posat en marxa enguany de manera pionera, proposa un recorregut per la Catedral i les esglésies que custodien els passos de les diferents confraries. Van a càrrec de l’empresa Auriga Serveis Culturals. Les primeres visites es van fer el passat diumenge i se n’han programat fins Divendres Sant.
De moment, la proposta està tenint molt d’èxit entre els tarragonins. Molts acostumen a no perdre’s detall de la processó o, fins i tot, hi participen o hi han participat d’alguna manera. S’han interessat en la iniciativa perquè pensen que és una bona oportunitat per conèixer a fons la història del Sant Enterrament i dels passos que el conformen. També s’expliquen els misteris i elements perduts durant la Guerra Civil i com, alguns, s’han anat recuperant amb el pas dels anys.
Ho ha explicat a Tarragona Ràdio Jordi Salvadó, un dels guies d’Auriga Serveis Culturals.
El recorregut varia lleugerament segons la predisposició de les esglésies però se sol partir de la Catedral per visitar després Natzaret, Sant Llorenç i Sant Miquel del Pla. També es passa per la casa del Degà. En aquests temples es troben els passos la Sang, dels Pagesos, dels Natzarens i la Soledat.
Les visites duren una hora i mitja, costen 5 euros i les reserves es poden fer per telèfon o per correu electrònic.
Tornar