TARRACO VIVA 2013

El final de la Rep˙blica romana i la figura de Juli CŔsar centraran la XV ediciˇ
TARRACO VIVA 2013 El final de la República romana i la figura de Juli Cèsar centraran la 15a edició de Tarraco Viva.
El festival de reconstrucció històrica romana se celebrarà del 16 al 26 de maig amb un extens programa que supera els 330 actes, repartits en una trentena d’espais.
Tot i que es veu difícil, l’objectiu serà repetir els resultats de l’any passat quan es van assolir els 102 mil espectadors. El fet de ser Capital de la Cultura Catalana va ser una excepcionalitat, però des de l’organització són optimistes.
Hi haurà una quarantena de novetats entre les quals destaca el programa “Vine, veu i viu...”. Per primer cop s’oferirà al públic la possibilitat de participar com a integrant d’un grup de reconstrucció històrica i vestir de legionari, senador romà o esclau, segons l’espectacle, i els gustos.
La tinent d’alcalde de Cultura i Patrimoni, Carme Crespo, destaca precisament aquest caràcter cada cop més participatiu d’una de les joies de la programació cultural de la ciutat.
Una altra de les novetats permetrà conèixer com eren els Bombers de l’època i a la platja d’Altafulla es recrearà la cerimònia que es feia a la primavera i que donava el tret de sortida al període de navegació pel Mediterrani. El director del Festival, Magí Seritjol, explica que la cloenda també serà singular: es reviurà l’assassinat i funeral de Juli Cèsar.
Tampoc faltaran les conferències, activitats nocturnes i les propostes gastronòmiques. Les entrades; a partir del 30 d’abril per Tarracoticket.
L’edició del 2014 estarà dedicada a la figura de l’emperador August amb motiu del bimil•lenari de la seva mort.
Tornar