RASQUERA DIU S═

Els ve´ns de Rasquera han avalat el projecte de plantaciˇ de cÓnnabis...
RASQUERA DIU S═

Els veïns de Rasquera han avalat el projecte de plantació de cànnabis del pla anticrisi municipal amb el 56,3% dels 547 vots vàlids en la consulta popular organitzada per l’Ajuntament. Un resultat que mostra la divisió social existent al respecte i que s’allunya del 75% de vots favorables que reclamava l’alcalde, Bernat Pellisa, i el seu equip de govern per impulsar el conreu de marihuana i continuar al capdavant del consistori.

Amb una participació del 68% sobre els 815 votants potencials censats -majors d’edat i residents al municipi-, el sí al pla anticrisi municipal ha acabat imposant-se per 308 a favor per 239 en contra -43,7%- en un escrutini carregat de tensió, expectació i que s’ha acabat allargant més del previst però que, en aquesta ocasió, sí que ha tingut lloc amb la presència de públic i mitjans de comunicació. Al final del recompte, Pellisa ha esclatat d’alegria celebrant com una àmplia victòria aquest resultat, enmig d’aplaudiments i abraçades dels seus partidaris.

El panorama després de la consulta, però, amb un poble dividit sobre l’oportunitat i necessitat de conrear marihuana per eixugar el deute i dinamitzar l’economia municipal, queda força lluny de les previsions inicials de l’equip de govern d’ERC, que havia reclamat un 75% dels sufragis favorables per tirar endavant el projecte. Pellisa, fins i tot, havia proclamat que ell i els seus regidors presentarien immediatament la dimissió si no aconseguien aquesta xifra.

Just després de conèixer els resultats, però, l’alcalde ha refermat els matisos a aquests taxatius anuncis que havia anat deixant caure al llarg d’aquesta jornada electoral i ha instat a esperar uns dies per valorar la decisió final. “Estem en un moment de pair el resultat “, ha subratllat. “Veurem si tenim prou suport. És important després de la que ha caigut. Com a polític he de ser conseqüent amb el que he dit, però no cometrem frivolitat de prendre una decisió equivocada aquesta nit -de dilluns- o demà -dimecres- al matí. Parlarem amb tranquil·litat i començarem a prendre decisions”, ha afegit.


Tornar