TARRAGONA CENTRES DE CULTE

Tarragona regularÓ la instalĚlaciˇ i funcionament dels futurs centres de culte d
TARRAGONA CENTRES DE CULTE Tarragona regularà la instal•lació i funcionament dels futurs centres de culte de la ciutat.
El plenari municipal ha aprovat per unanimitat la suspensió temporal, durant un any, de l’atorgament de llicències per aquests usos, independentment de la comunitat religiosa que ho sol•liciti.
Durant aquest temps, el consistori treballarà en una nova ordenança que clarifiqui en quins punts de la ciutat poden obrir aquests espais, i en quines condicions.
D’aquesta manera es volen preveure situacions complicades amb els veïns de les zones on s’instal•lin o en l’àmbit de la mobilitat i seguretat.
L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, diu que es fixarà una sèrie de criteris que respectin la llibertat religiosa però que també vetllin per la correcta convivència. Explica que cal una normativa clara per evitar buits legals.
El portaveu del PP, Alejandro Fernández, ha apostat obertament perquè els futurs centres de culte que s’instal•lin a la ciutat no ho facin en trama urbana, seguint l’exemple d’altres ciutats. Aposta per regular el tema i acotar bé les condicions de funcionament.
La portaveu d’Iniciativa per Catalunya-Verds, Arga Sentís, s’ha manifestat en la mateixa línia i ha demanat celeritat per desencallar la nova ordenança el més aviat possible.
Actualment, tres col•lectius han presentat sol•licitud per obrir nous centres de culte, un d’ells a la Part Baixa.
Tornar