RYANAIR CAMBIA ELS VOLS

Ryanair porta al Prat 8 vols que no farÓ a Girona i Reus...
RYANAIR CAMBIA ELS VOLS

L\'aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair operarà des de l\'aeroport del Prat vuit rutes que no oferirà des dels aeroports de Girona i Reus, sigui perquè les hi ha eliminades, sigui perquè no les hi ha fet mai. Són els vols a Leeds, Edimburg, Santander, Porto, Màlaga, Eivissa, València i Fuerteventura. La companyia vola aquest estiu des de l\'aeroport de Girona a Leeds, Edimburg, Porto, Màlaga i Eivissa, però ho deixarà de fer aquest hivern. Des de Reus vola a Santander, una ruta que també es perdrà a l\'aeroport del Baix Camp en benefici del Prat. Pel que fa a València i Fuerteventura, es tracta de dues destinacions que la firma estrena amb motiu de la seva arribada a l\'aeroport de Barcelona a partir de l\'1 de setembre i l\'1 de novembre.

Encara que Ryanair no ha presentat les temporades d\'hivern a Girona i Reus, aquests vols ja no es poden reservar avui des d\'aquests dos aeroports a la plana digital de la companyia. L\'aerolínia ja eliminava a l\'hivern alguna d\'aquestes destinacions que operava a l\'estiu als dos aeroports, però no és el cas de Leeds, Màlaga, Porto o Edimburg, on volava tot l\'any des de Girona. Caldrà veure si aquests vols tornaran l\'estiu vinent a Girona i Reus o ja es concentraran, exclusivament, al Prat i, el més important, si aquest procés de centralització a Barcelona anirà més enllà.

Conveni acabat el 2011

La Costa Brava i la Costa Daurada són destinacions turístiques que Ryanair explota com a tals i, precisament, rep subvencions de la Generalitat, les Diputacions i les Cambres de Comerç per assegurar-hi els vols. Per exemple, als estius, la companyia fa un munt de vols a Girona i Reus des de ciutats de la Gran Bretanya o l\'Europa central per portar turistes a les platges catalanes, vols que no fa a Barcelona, de moment. Però a Girona i al Camp de Tarragona hi ha preocupació. La Cambra de Comerç de Girona recorda que el conveni amb Ryanair acaba el 2011 i es tem que la companyia pugui fer un replegament important cap a Barcelona en poc més d\'un any.

El president de la institució, Domènec Espadalé, ha dit en declaracions a l\'agència Europa Press que està convençut que Ryanair reduirà vols el 2011 i que, difícilment, l\'aeroport de Girona podrà arribar un altre cop als 5,5 milions de passatgers de l\'any 2008. Espadalé confia sobretot en l\'avantatge competitiu que li suposa operar a Girona i Reus, on només necessita mitja hora per aterrar, descarregar, tornar a carregar i enlairar un avió, un temps que li serà impossible d\'assolir a Barcelona, on els avions han d\'utilitzar obligatòriament les passarel·les d\'embarcament que es connecten als avions i aquests tenen un temps molt superior de rodatge a la pista des de la T2 fins a l\'enlairament.

En qualsevol cas, de moment la companyia aterrarà a l\'aeroport de Barcelona mantenint Girona com a seva base principal aquest hivern. A l\'aeroport gironí mantindrà 44 rutes mentre que a Barcelona s\'estrenarà amb 23. En una situació força més fràgil queda l\'aeroport del Camp de Tarragona, que serà la tercera base, amb només 9 vols a l\'hivern. Ryanair volarà a algunes destinacions tant des de Barcelona com des de Girona –Oslo, Dublín, Tenerife, Gran Canària, Lanzarote, Càller, Roma, Venècia i Milà–. O, fins i tot, utilitzarà els tres aeroports per volar a la mateixa destinació, com Düsseldorf, Brussel·les, París, Sevilla i Mallorca. En el cas de Santiago de Compostel·la, Ryanair operarà la ruta des del Prat i des de Reus.

 


Tornar