L'Ajuntament ampliarÓ el servei de socorrisme fins a les 20 h a totes les platges de Tarragona

En els propers dies sĺintensificarÓ la megafonia a les platges i la instalĚlaciˇ de mÚs panells informatius
L'Ajuntament ampliarÓ el servei de socorrisme fins a les 20 h a totes les platges de Tarragona

 Aquest matí a les 8 h l'alcaldessa accidental, Montse Adan, i el conseller de Medi Ambient, Guillermo García, s'han reunit amb Creu Roja, Protecció Civil i Guàrdia Urbana i tècnics de Medi Ambient per analitzar la situació i prendre mesures davant una nova mort d'un banyista aquest dimarts a la platja del Miracle.

Durant la reunió mantinguda s’ha decidit prendre una sèrie de mesures que es plantejaran a la Junta de Govern convocada avui a les 13 h. La principal és l’ampliació del servei de socorrisme de les 19 a 20 h a totes les platges. Una mesura que representa un cost de 35.000 euros fins al 31 de setembre d’enguany. De fet, l’ampliació del contracte de Creu Roja es debatrà aquest dijous durant un ple extraordinari i urgent que se celebrarà a les 12.30 h a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona.

Una altra de les mesures plantejades ha estat la instal·lació de cartelleria informativa a totes les platges de la ciutat sobre el significat i els perills que suposen els diferents colors de bandera, així com la intensificació de la informació a través dels missatges de veu informant del perill per mala mar tant en català i castellà com en anglès. Actualment s’emeten missatges per megafonia advertint de la presència de meduses quan s’hissa la bandera vermella i es restringeix el bany i quan el servei de socorrisme finalitza el seu horari. També es proposa emetre avisos quan hi hagi bandera groga per alertar dels perills que aquesta suposa com ara corrents marines i altres situacions que suposen un risc moderat per als usuaris. 

Tal com ha explica l'alcaldessa accidental, Montse Adan, “es tracta de mesures que ja teníem sobre la taula a causa tant dels canvis d’hàbit en la societat com també per l’augment de corrents marines que s’observen i que considerem necessària la seva aplicació immediata”.  

A banda d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament estudia l’abalisament d’algunes parts de la platja del Miracle a partir de boies per tal de prohibir el bany en cas de corrents i mala mar. En el cas de la zona més propera al Port Esportiu, ja s’han iniciat converses amb el Port de Tarragona, qui s’ha mostrat predisposat a col·laborar i dur a terme l’actuació. 

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Guillermo García, destaca “la importància de conscienciar la població i de transmetre molta pedagogia des de les escoles i instituts”.

Per la seva banda, el coordinador de platges de Creu RojaAleix Font, ha fet una crida a la responsabilitat davant aquesta situació: "Hem de ser conscients del perill que representa banyar-se quan les condicions de la mar no són les més òptimes". També ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i la ciutadania.

Segons dades de Creu Roja, en el que portem d’estiu fins a 31 de juliol, s’han realitzat 562 assistències sanitàries a les platges tarragonines, 42 rescats i 3 ofegaments. Durant l’estiu de 2022, les assistències dutes a terme des del servei de socorrisme van ser 623, es van efectuar 12 rescats i no es va produir cap mort. 


Tornar