Tarragona lliura els XI Premis IMET d'Educaciˇ

Els guardons han anat a parar a la llar dĺinfants municipal de Sant Pere i Sant Pau, les escoles Saavedra, Pax i El Miracle; el ColĚlegi P˙blic dĺEducaciˇ Especial Sant Rafael i lĺInstitut Escola Mediterrani
Tarragona lliura els XI Premis IMET d'Educaciˇ

 Font: Ajuntament de Tarragona 

Foto: Tjerk van der Meulen.

La comunitat educativa de Tarragona ha omplert aquest dimarts al vespre la sala d’actes de l’Institut Vidal i Barraquer en l’acte de lliurament dels XI Premis IMET d’Educació “Josep Vives Ciurana”. A l’acte, dinamitzat i presentat per la companyia Passabarret, ha assistit la directora tècnica de l’IMET, Clàudia Aznar; el director del Complex Industrial Repsol a Tarragona, Javier Sancho, i una representació del Consell Municipal d’Infants. En el transcurs de l’acte, que també ha comptat amb actuacions de l’Escola Municipal de Música, s’han lliurat les sis categories de premis.

El premi de la categoria d’educació especial ha anat a parar al projecte “Ara us ho porto” del Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael i el d’educació infantil de primer cicle l’ha guanyat el projecte “Els petits també fem ciència” de la llar d’infants municipal Sant Pere i Sant Pau. El projecte “Sant Jordi Mariner arriba a Tarragona” de l’Escola Saavedra s’ha endut el premi de la categoria d’educació infantil de segon cicle i el treball “Quina aigua volem beure” de l’Escola Pax ha obtingut el premi de la categoria d’educació primària. El premi de la categoria d’experiències transversals de centre ha estat pel projecte “Camins” de l’Escola El Miracle i el projecte “El club dels valents” de l’Institut Escola Mediterrani ha guanyat l’accèssit especial sota el títol Cultura de pau.

Els premis, organitzats per la conselleria d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona i patrocinats per Repsol, estan dotats amb 1.200 euros. Enguany, per primer cop, l’accèssit s’ha equiparat a la resta de categories i també està dotat en 1.200 euros. A més, tots els centres participants reben un ajut de 300 euros per tal de recuperar el cost dels materials utilitzats. En aquesta convocatòria s’hi han presentat 19 centres i un total de 23 experiències.

“Tarragona compta amb grans professionals de l’educació i una comunitat educativa molt compromesa formada per professorat, alumnat, mares i pares i personal no docent. Aquests premis reconeixen i doner a conèixer els projectes i les experiències educatives d’aquesta comunitat, actuacions que es desenvolupen al llarg del curs en els centres escolars”, ha manifestat la directora tècnica de l’IMET, Clàudia Aznar, que ha subratllat que els Premis IMET “són un exemple més dels principis de Tarragona com a Ciutat Amiga de la Infància i Ciutat Educadora”.

En el transcurs de l’acte s’ha commemorat el Dia Internacional de les Ciutats Educadores, que se celebra el dia 30 de novembre, amb el lema “La Ciutat educadora, ciutat de pau i oportunitats”. És per aquest motiu que enguany s'ha lliurat l'accèssit especial sota el títol Cultura de pau.

Un dels principals objectius dels Premis IMET és promoure activitats educatives i socioeducatives encaminades a cooperar en la millora de la cohesió social, la convivència, la preservació i sostenibilitat del medi ambient, el coneixement de les tecnologies de la informació i la comunicació, la difusió de la llengua catalana, la cultura i les arts i el coneixement del patrimoni històric de la ciutat. Aquestes actuacions, a més a més del seu valor específic, poden ser font d’inspiració i de reflexió per a altres centres, personal educador i equips docents.


Tornar