L'SCAN Tarragona continua la seva activitat i enceta el mes de desembre al Museu dĺArt Modern de Tarragona

Les exposicions de Marcel Pey, Jes˙s Monterde i Julißn Barˇn conviuen amb activitats com DiÓlegs SCAN o una ruta fotogrÓfica
L'SCAN Tarragona continua la seva activitat i enceta el mes de desembre al Museu dĺArt Modern de Tarragona

Font Ajuntament de Tarragona

 Després del seu inici el passat 18 de novembre, el Festival Internacional de Fotografia SCAN Tarragona segueix la seva activitat posant el focus en la creació més emergent, i explorant la hibridació del llenguatge fotogràfic amb altres disciplines artístiques i creatives com a mitjà per a comprendre el món.  

El certamen, que enguany versa sobre la guerra i les seves conseqüències, arrenca el mes de desembre amb diverses cites programades de l’àmbit fotogràfic com ara el segon Diàlegs SCAN o les inauguracions de les exposicions “War at a distance” d’SCAN Photobooks o “Get Ready” de Marcel Pey, que tindran lloc al Museu d’Art Modern de Tarragona (MAMT).  

DIÀLEGS SCAN, “GET READY” DE MARCEL PEY I  SCAN PHOTOBOOKS AL MAMT 

Demà dijous 1 de desembre, a les 18.30 h, començarà la jornada d’SCAN amb la segona conversa dels Diàlegs SCAN dirigida per la comissària Alexandra Laudo, un espai del festival pensat específicament per aprofundir en el mitjà fotogràfic i la cultura audiovisual, a càrrec d’Albert Alcoz. Alcoz és cineasta, investigador i programador de cinema experimental, i sota la xerrada Ampliació del camp de batalla. Més enllà del cinema bèl·lic i les notícies televisives de la guerra ens aproximarà al cinema experimental i la videocreació, que segons ell “proposen altres estratègies d’aproximació a un tema tan delicat com és el dels conflictes armats”.  

A continuació, a les 19.30 h, el MAMT acollirà la inauguració de l’exposició de Marcel Pey"Get ready", que proposa una mirada enrere i revisió de L’Âge d’Or (1983), en una reinterpretació de l’obra Neon Flash. Tot seguit, mitja hora més tard, serà el torn d’SCAN Photobooks, una exposició d’una vintena de llibres internacionals de producció independent que promouen una actitud crítica amb el relat mediàtic dominant sobre la guerra, a càrrec de la comissària Natasha Christia. La mostra, amb el títol "War at a distance" s'acompanyarà d’una visita guiada que el públic podrà reailtzar amb l’autora de forma gratuïta el divendres 2 de desembre, a les 20 h.  

Cal afegir que Christia també oferirà la classe magistral El fotollibreHistòries del conflicte contemporani. En aquesta masterclass, que se celebrarà el dissabte dia 3, d’11 a 13.30 h, es parlarà sobre la publicació il·lustrada, el fotollibre i el seu paper com a mitjà de propaganda i protesta antibèl·lica, així com el reflex dels cismes ideològics i les reivindicacions civils dels segles XX i XXI. Per assistir-hi cal fer inscripció prèvia gratuïta al correu electrònic hola@scan.cat

MAQUIS I GRAFITOS, BALAZOS Y TEMPLE  

Properament, també hi ha previstes dues noves inauguracions a les exposicions del festival. El dissabte 3 de desembre, a les 18 h, l’Antic Ajuntament (claustre) serà el torn de la mostra de Jesús Monterde"Maquis". Un treball que vol recuperar i retre homenatge a la memòria dels guerrillers antifranquistes que van lluitar per la República als anys quaranta, provant de restaurar-la.  

Per últim, el mateix dissabte, a les 19 h, Julián Barón, autor de la mostra "Grafitos, balazos y temple", assistirà a La Grey, espai de creació contemporània per inaugurar oficialment la seva exposició.  

RUTA FOTOGRÀFICA SCAN, UNA NOVA ACTIVITAT D’SCAN ACTIU  

Sota el paraigua d’SCAN ACTIU i juntament amb els Centres Cívics de Tarragona, el programa també inclou la Ruta fotogràfica SCAN inspirada en la Guerra a Tarragona a càrrec de l’arquitecte Ramon Aloguín Pallach i prevista pel cap de setmana del 10 i 11 de desembre. Els participants d’aquesta activitat cal que s’inscriguin gratuïtament i prèviament a centrescivics@tarragona.cat

L’SCAN Tarragona és un festival internacional de fotografia organitzat per l’Ajuntament de Tarragona amb la complicitat del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A més, compta amb la inestimable col·laboració de la Diputació de Tarragona, el Port de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili (URV) i tota una àmplia xarxa d’institucions i entitats locals públiques i privades. 


Tornar