Finalitzen els treballs d'emergŔncia al vestÝbul del Teatre Tarragona

A mÚs de la solidesa del fals sostre, les obres han comportat una millora en l'ac˙stica i en el compliment de la resistŔncia al foc
Finalitzen els treballs d'emergŔncia al vestÝbul del Teatre Tarragona

Font: Ajuntament de Tarragona 

El Teatre Tarragona torna a obrir les seves portes després de donar per finalitzades les obres d'emergència que van obligar a tancar-lo el passat 6 de juny. Els treballs realitzats durant aquests dos mesos i escaig —menys temps del previst inicialment— han consistit en la substitució de la totalitat del cel ras del vestíbul principal d’accés a planta baixa, zona central i zona d’accés, del Teatre Tarragona, la qual cosa ha permès també millorar l’acústica. També s’ha reformat una subestructura de sustentació realitzada en compliment de la normativa actual. 

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha recordat aquest dimecres durant una visita al teatre que, “el principal objectiu d’aquesta intervenció era la solidesa i seguretat del nou fals sostre i, per tant, aconseguir el risc zero per als seus usuaris”. 

Tal com ha explicat també Ricomà, “la substitució d’aquest fals sostre suposa que el sistema de suspensió sigui molt més fort, molt més segur però, en conseqüència, també més 'rígid' que el que hi havia instal·lat. I ha detallat: "Aquest fet podia tenir afectacions en la sonoritat que el vestíbul transmet cap a l'interior de la sala”. Per tal que això no passés, durant aquesta intervenció s'ha realitzat un estudi acústic per garantir que la reparació no comportés una pèrdua de qualitat acústica a l'equipament, ans al contrari, s'ha treballat perquè la substitució dels materials comportés una millora de la qualitat acústica a l'espai. 

Altre punt important treballat durant aquesta intervenció realitzada ha estat el manteniment dels sectors d’incendi al teatre, per això, el nou fals sostre col·locat, a més del seu comportament acústic, compleix i millora la seguretat en cas d’incendi tal com requereix la normativa

En definitiva i com ha conclòs l'alcalde de Tarragona durant la visita, “les solucions constructives del fals sostre són solucions certificades, tant pel fabricant com per l’instal·lador, on es certifica, a més de la solidesa, una millora en l'acústica i en el compliment de la resistència al foc. Les noves solucions s’han dut a terme amb sistemes, materials i criteris homologats”. 

El Teatre reprèn la seva activitat en ple rendiment 

A partir d'aquest mateix mateix dimecres, el Teatre Tarragona torna a obrir les seves portes per recupera tota la seva activitat cultural. Aquest vespre mateix, acollirà la inauguració del Festival Internacional de Teatre de Tarragona (FITT) que, de l'1 al 4 de setembre, celebra la seva 10a edició. 

També a partir de l'11 de setembre, el vestíbul del Teatre es convertirà en el tradicional estand de les festes de Santa Tecla. 

Les taquilles del Teatre també recuperaran la seva activitat habitual a partir del dimecres dia 8 de setembre.


Tornar