L'Ajuntament de Tarragona activa el Pla d'Actuaciˇ Municipal en fase d'alerta per risc d'inundacions

S'esperen tempestes intenses a partir d'aquesta nit i demÓ.
L'Ajuntament de Tarragona activa el Pla d'Actuaciˇ Municipal en fase d'alerta per risc d'inundacions

 La Conselleria de Protecció Civil de l'Ajuntament de Tarragona ha activat el Pla d'Actuació Municipal en fase d'alerta pel risc d’inundacions en previsió de l’arribada de pluges intenses.

Es recomana a la població seguir els consells de prevenció que són, en cas de ser a casa: evitar baixar a soterranis o al garatge. Així mateix, es recomana no deixar a fora (al jardí, al pati...) objectes que l’aigua puguin arrossegar.

Font: Ajuntament de Tarragona

En cas de ser fora de casa: s'ha de circular preferentment per les rutes principals i les autopistes. Es recomana moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat. També s'aconsella no travessar rieres, torrents, passos soterranis ni zones que es puguin inundar, ni a peu ni en cotxe. Els cotxes poden flotar amb poca alçada d’aigua i ser arrossegats amb facilitat.

En cas de ser a l’exterior, cal dirigir-se punts elevats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents. Per tot plegat, s'aconsella a la població que es mantingui informada i estigui atenta a les prediccions meteorològiques i a l’estat de la xarxa viària. Així mateix, cal que seguir les indicacions dels serveis d'emergència, de policia, protecció civil o mitjans de comunicació. 

En aquest enllaç es poden trobar els consells de prevenció que hi ha a la web de Protecció Civil d'aquest ajuntament:  

https://www.tarragona.cat/seguretat/proteccio-civil/consells-de-prevencio 

Davant de qualsevol situació d'emergència, es pot sol·licitar l'ajut dels serveis públics trucant al centre d'atenció i gestió de trucades d'urgència (tel. 112).  Qualsevol fet relacionat amb aquest risc, també es pot comunicar a la Guàrdia Urbana de Tarragona (tel. 092).


Tornar