Hist˛ria


Ara fa 30 anys de Ràdio Sant Pere i Sant Pau Tarragona també va participar en l’eufòria de creació de noves emisores municipals que van sorgir arreu del país. Només a la ciutat es podien escoltar Ràdio Forum (l’actual Tarragona Ràdio), Radiografia, Bonavista Ràdio, Ràdio Sant Salvador i Ràdio Sant Pere i Sant Pau. Aquesta darrera fou la última en sortir en antena, però es de les poques que han sobreviscut. Ara, dons, pot celebrar el vintè aniversari i ho fa amb bon estat de salut.

La garantia de la continuïtat de Ràdio Sant Pere i Sant Pau és, a més de la dedicació de més dels 80 col•laboradors amb que compta, els 300 socis de la Associació Cultural i recreativa de Sant Pere i Sant Pau, entitat que sempre ha estat al darrera de l’emissora. Rep una subvenció per part de l’empresa municipal de mitjans de comunicació de Tarragona i una subvenció per part de la Diputació de Tarragona, però funciona de manera totalment autónoma. El director de l’emissora és Eduard Garcia Castells i el president de l’Associació Cultural és Antonio Aloy Cemeli.

Actualment l’emissora te acords subscrits amb Tarragona Ràdio, amb la qual es conecta amb el matí de Tarragona Ràdio, i tota la programació dels esports, retransmissions dels partits de fútbol del Nàstic i el programa esportiu “Sempre Nàstic”.

La programació va a càrrec de Máximo Rioja, i es fa posible gràcies a la col·laboració dels voluntaris que fan els programes dia rera dia. El horari d’emissió és de dilluns a divendres de les 3 de la tarda a dotze de la nit, els dissabtes i diumenges, programació local als matins i conexions la resta del temps amb Tarragona Ràdio.

De fet, l’emissora està orgullosa de ser una autèntica escola de ràdio, no nomès per aquelles persones que fan programes allí mateix, sinó que n’han sorgit autèntics professionals, que ara per ara, hi son a diferents mitjans de comunicació de Catalunya i Espanya. A més Ràdio Sant Pere i Sant Pau, porta a terme cada any un crèdit de síntesi amb els alumnes d’ESO de l’IES de Sant Pere i Sant Pau, que cada any visiten l’emissora més de cent alumnes.


Ràdio Sant Pere i Sant Pau Amb motiu dels 20 anys de Ràdio Sant Pere i Sant Pau de l’emissora va posat en en funcionament el nou logotip de la ràdio, va renovar la pàgina web i va començar a emetre digitalment a través d’internet, així mateix com posar en funcionament el nou estudi de gravació de programes. També se estudia fer un conveni amb estudiants de periodisme de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

També cada any l’emissora celebra la seva festa d’aniversari i lliurament dels Premis Micro, es tracta de un reconeixement als col·laboradors de programes de ràdio, i també a persones i entitats que hagin tingut un especial ressò dins de la vida sòciocultural al barri i a la ciutat de Tarragona durant l’any.