El Banc de Sang posa en marxa la campanya ĹDona que donaĺ

Avui 8 de marš, lĺHospital Joan XXIII de Tarragona rebrÓ amb una tassa de xocolata a totes les donants
El Banc de Sang posa en marxa la campanya ĹDona que donaĺ

 ·         L’any passat més de 10.750 dones de la província de Tarragona van donar sang, gairebé un 5% més respecte l’any anterior

 

·         L’eslògan d’aquesta iniciativa fa referència a la recent eliminació de més de 100 accents diacrítics per part de l’Institut d’Estudis Catalans

‘Dona que dona sang’. Aquest és el títol de la campanya que el Banc de Sang i Teixits (BST) posa en marxa el proper 8 de marça 12 hospitals de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana de Donants de Sang.

Per celebrar aquest dia, l’Hospital Joan XXIII de Tarragona organitzarà una xocolatada per a totes aquelles dones que el proper dimecres s’acostin a donar sang. El Banc de Sang estarà obert de 09h a 14h i de 16 a 20 hores.

Més dones que donen al 2016

A Tarragona més de 10.750 dones van donar sang l’any passat, xifra que representa un augment de gairebé un 5% respecte al 2015. Per franges d’edat, les dones entre 36 i 55 anys van ser el grup de donants mes actiu (6.826 persones).

 

Cal destacar també que al 2016 van haver-hi més de 2.000 noves donants a la província de Tarragona, un 8% més respecte l’any anterior. En aquest cas, el grup de dones entre 18 i 25 és el que va experimentar un major creixement de primeres donacions amb un augment del 20%.

Adeu als diacrítics

L’eslògan d’aquesta campanya de donació fa referència a la recent aprovació de la nova 'Gramàtica de la llengua catalana' de l'Institut d'Estudis Catalans, segons la qual es passarà de l’ús de 150 accents diacrítics a només 14.

Un d’aquests casos és el de dona, que a partir d’ara s’escriurà sense accent independentment de si fa referència a una persona de sexe femení o al verb donar.

Donar sang, un hàbit cívic

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

-      Ser major d’edat

-      Pesar 50 quilos o més

-      En cas de ser dona, no estar embarassada

Per donar sang no cal estar en dejú.


Tornar